Sommaröppet på Återbruket!

Återbruket i Karlstad håller öppet varje fredag-lördag hela sommaren lång med hyllorna sprängfulla av nya återbruksfynd varje helg. Hemelektronik, vitvaror och cyklar. Från nästan nya grejer till spännande vintageprylar. Som t ex bluetoothhögtalare, högtryckstvättar, mountainbikes, espressomaskiner, laptops, datorhögtalare, mikrougnar, cirkelsågar, häcksaxar, båtmotorer, vinylspelare, iPods, väggklockor, kristallkronor, läsplattor, strykjärn, dammsugare, kylskåp, spisar, kaffemaskiner, elvispar, teveapparater, blurayspelare, vintagehifi, gitarrförstärkare, taklampor, barncyklar, högtalare, förstärkare, digitalboxar, mobiltelefoner och mycket, mycket annat. Öppet fredag 12-17 och lördag 11-16. Du hittar oss på Stormgatan 8 på Örsholmen. Sväng in mellan de två gröna flaggorna som det står “100% EKO” på. Vi bjuder på kaffe, saft och nybakat kaffebröd. Varmt välkomna till Karlstads roligaste second-hand-affär.

Posted in Allmänt | Tagged , , , , , , , , | Leave a comment

Återbruket i Karlstad önskar en grön påsk

Nu i påskhelgen har Återbruket i Karlstad öppet skärtorsdag kl 10–16. Långfredag och påskafton stängt. Påsken till ära erbjuder vi 10% påskrabatt på alla våra cyklar. Dessutom har vi laddat vårt fikabord med en hel massa påskgodis. Grön påsk på er allesammans! Och välkomna till Återbruket i Karlstad.

Posted in Allmänt | Tagged , , | Leave a comment

Nyinkommet. Expert Pro Sound 2-40. Designed by Olle Mirsch år 1977.

I veckan landade en riktig vintagehifi-klassiker i hyllorna här på Återbruket i Karlstad. Ett par Expert Pro Sound 2-40 designade av den legendariske högtalartillverkaren Olle Mirsch år 1977. 2-40 var den andra högtalarmodellen i en serie på total 11 olika som tillverkades för och såldes av hifikedjan Expert åren 1975-1978.

Dessa exemplar av Expert Pro Sound 2-40 är i ett fint skick med endast mindre bruksspår och med ett mycket stabilt och fylligt ljud. Priset, 1295 kr, är som hittat tycker vi. Först till kvarn. Vill du läsa mer om Olle Mirsch och hans högtalarproduktion kan du göra det här.

 

Posted in Nyinkommet | Tagged , , , , | Leave a comment

“Karlstads roligaste secondhandbutik”

Att som vi gör, driva en butik som enbart baseras på saker som andra kastat, kräver en del vägval. På Återbruket i Karlstad har vi valt att inte gå det traditionella loppis-spåret utan istället satsa mer på att vara en second hand-butik med spännande inslag av vintage och på prylar av bättre kvalitet. Därför lägger vi massor av arbete på att sortera bort produkter som vi inte anser håller måttet, på att funktionstesta och på att rengöra. 70-80% av den arbetstid vi lägger ner totalt lägger vi just på dessa uppgifter.

Med tanke på alla de timmar vi lägger både på detta och på att försöka få till en butik som upplevs som trevlig att besöka, känns det extra roligt när vi får glada tillrop. Det ger oss extra energi att fortsätta vårt arbete. I lördags kom en kund fram med ett brett leende och sade spontant att han tyckte att Återbruket var Karlstads absolut roligaste second hand-butik. Och förra helgen berömde en av våra kunder oss för att vi har så hög kvalitet på våra produkter. Och inte så mycket “sõppel” som det brukar kunna vara på second hand-butiker. Tusen tack för de fina orden. De värmde 🙂

I stunder då vi arbetat extra hårt och är litet trötta fyller den typen av beröm oss med ny energi och nytt mod att fortsätta attackera sopberget och sträva efter att erbjuda Karlstads trevligaste second hand-butik.

 

Posted in Allmänt, Peter Sörensen | Tagged , | Leave a comment

Sidan är under uppbyggnad

Denna sidan är under uppbyggnad. Inom kort kommer du att kunna hitta information om våra produkter, vår verksamhet samt om återbruksfrågor i stort och smått. Välkommen åter.

Posted in Okategoriserade | Leave a comment